Kako je biti sup u Hrvatskoj?

Kako je biti sup u Hrvatskoj?

Priroda Novosti

Kad promatramo bjeloglave supove u letu, za nas promatrače to ima određen umirujući učinak prožet divljenjem. Svi pomislimo “kako veličanstvena ptica” i nevjerojatno biće. Stručnjaci koji se bave tematikom bjeloglavih supova (i ptica općenito) i njihovom zaštitom ne vide (samo) zadivljujući prizor na nebu i liticama… oni vide zanimljivu, kompleksnu priču neizvjesnog tijeka. Vide splet okolnosti i čimbenika koji su doveli do toga da ih još uvijek možemo vidjeti, kao i onih radi kojih ih možemo vidjeti „manje“, onih radi kojih ih u Hrvatskoj ima još samo na Kvarneru.

Kako bi svi mi imali priliku zaviriti dublje u priču o supovima i zagrepsti malo ispod površine „lijepog nebeskog letača“, u prostorijama Centra za posjetitelje Beli u petak 27. svibnja 2022. s početkom u 16:00 sati započet će zanimljivo predavanje „Kako je biti sup u Hrvatskoj“ predavača Vedrana Lucića, dipl.ing.biol.

Predavanje se organizira u sklopu provedbe projekta „Unapređenje i povećanje kapaciteta Oporavilišta za bjeloglave supove u Centru za posjetitelje Beli“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.