Akcija "Stvaramo drugačiju zimu na otoku" polučila odličan rezultat

Priroda Novosti

Poznato je da se u razdoblju izvan turističke sezone broj posjetitelja na otoku Cresu, pa tako i u Centru, uvelike smanji. Takav sezonalni život otoka Cresa, kao i ostalih Jadranskih otoka, utječe na sve dionike koji nude svoje sadržaje u turističkoj destinaciji.

Zbog toga su Primorsko-goranska županija i Javna ustanova Priroda s Centrom Beli, u kreativnom pristupu osmišljavanja sadržaja u vansezonskom razdoblju, osmislili akciju Stvaramo drugačiju zimu na otoku kojom je u razdoblju od 1. studenoga 2019. godine do 31. siječnja 2020. godine omogućen slobodan ulaz za sve posjetitelje te je osmišljen novi sadržaj za posjetitelje; interaktivna karta s rutama kretanja supova vraćenih u prirodu nakon oporavka. Posjetitelji su tijekom trajanja akcije mogli sudjelovati u kreiranju karte gdje su u interakciji s osobljem Centra dobivali najnovije informacije o letovima supova obilježenih GPS uređajima koji su iz Oporavilišta u Belom u prirodu pušteni u svibnju 2019. godine te tako su imali priliku saznati detalje i pojedinosti iz njihovog života te se educirati o poteškoćama i izazovima s kojima se susreću na svojim lutanjima.

Da je akcija bila iznimno uspješna govori i osjetni porast broja posjetitelja u tromjesečnom zimskom razdoblju u odnosu na prošlu godinu. Tako je za vrijeme navedene akcije Centar posjetilo 450 posjetitelja, dok je u istom razdoblju prethodne godine taj broj bio znatno manji, točnije tada je Centar posjetio 91 posjetitelj.

 

Ovakvim pristupom Centar je zasigurno pridonio povećanju broja posjeta mjesta Beli, ali i atraktivnosti same destinacije otoka Cresa te sadržaja koji se nude na otoku izvan turističke sezone.

Hvala svima koji su posjetili Centar i otok Cres za vrijeme trajanja ove akcije.