mokoš spašena

MOKOŠ SPAŠENA NA GRANICI CRNE GORE I ALBANIJE

Priroda Novosti

Bjeloglavi sup Mokoš kojeg smo pustili nazad u prirodu 15. svibnja 2020. godine te kojeg pratimo satelitskim odašiljačem, spašen je na granici Crne Gore i Albanije.

MOKOŠ SPAŠENA NA GRANICI CRNE GORE I ALBANIJE
Analizirajući rutu koju je prošao od Kvarnera prema Albaniji i mjesta na kojima je odmarao i noćio, očito nije pronašao hranu te je nastavio letjeti k jugu do trenutka kada više nije imao snage za letjeti. Pronađen je u blizini Skadarskog jezera, na još jednoj neuobičajenoj lokaciji za supove, s velikim gubitkom tjelesne mase.
Uz pomoć Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore te AOS-Albanian Ornithological Society timova koordinirano je spašavanje te transport supa u rehabilitacijski centar koji se nalazi u sklopu nacionalnog parka Divjaka-Karavasta.

MOKOŠ SPAŠENA NA GRANICI CRNE GORE I ALBANIJE
Nadamo se mirnom i brzom oporavku te šaljemo veliko hvala Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, AOS-Albanian Ornithological Society te nacionalnom parku Divjaka-Karavasta na suradnji, dostupnosti i brzoj reakciji koja u ovakvim situacijama može spasiti život bjeloglavog supa. [T.B.A.]