volontiranje - vožnja spašenog supa

Pozdrav od volonterki Centra Beli

Priroda Novosti

“Pozdrav,
mi smo Irina i Kato, volonterke iz Tblisija, Gruzije.

Studiramo na Državnom sveučilištu Ilia na fakultetu prirodnih znanosti, na drugoj godini smjerova biologija i ekologija. Stoga vas neće iznenaditi ako kažemo da smo motivirane za zaštitu bioraznolikosti.
Trenutno smo u Belom, radimo na programu očuvanja bjeloglavih supova i ovdje ćemo raditi pet mjeseci (ili možda više Pozdrav od volonterki Centra Beli ). Dolazak u Beli bio je vrlo spontan za nas. Elektronskom poštom naše nas je sveučilište informiralo o ovom projektu te nam se ideja sudjelovanja svidjela te smo poslali motivacijska pisma u nadi da će nas izabrati. Nakon tjedan dana znali smo da idemo na Cres i to je vrlo brzo postala stvarnost.

Pozdrav od volonterki Centra Beli
Ovdje smo već pet tjedana i uživamo iz dana u dan. Rad sa strvinarima je zanimljiv, zabavan i poučan, a također pomažemo s aktivnostima u muzeju odnosno Centru za posjetitelje. U slobodno vrijeme istražujemo otok Cres te uživamo u njegovim bogatstvima i moru.
Ako je očuvanje prirode važna tema i za vas i želite steći praksu u radu sa strvinarima, preporučujemo vam da provedete vrijeme u Oporavilištu u Belom. Steći ćete mnoga potrebna znanja o strvinarima, imati mnogo terenskih aktivnosti, upoznati nove zanimljive ljude i uživati u prirodi.

Pozdrav od volonterki Centra Beli
Ako nemate vremena za volontiranje, možete doći u Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove kao posjetitelji, naučiti mnogo o supovima te kulturi otoka Cresa te vidjeti supove koji su na oporavku u letnici.

Pozdrav od volonterki Centra BeliNadamo se da ćemo vas vidjeti!”

Irina i Kato