spašavanje supa barka

Spašen sup s Cresa

Priroda Novosti

Dojavu o unesrećenom bjeloglavom supu zaprimili smo od gospodina Borisa Jurkovića koji je upravljao svojom brodicom o supu koji se nalazio na grotama nisko uz more na otoku Cresu. U svega 15 minuta od dojave do dolaska na lokaciju, mlada ptica pokušala je još jednom neuspješno poletjeti s grota, pala u more te se opet popela na grote. Djelatnik oporavilišta iz Belog, volonterka Centra Beli Kato Razmadze i naš Mario Sintić spasili su supa te su ga transportirali u Oporavilište.

Spašen sup s Cresa

Kada se uoči bjeloglavi sup koji se nalazi nisko na stijenama iznad mora, bitno je ne približavati mu se iz razloga što bi u toj situaciji mladi sup mogao opet pokušati poletjeti s ishodom pada u more ili se ozlijediti na stijenama na kojima se nalazi. Bitno je odmah dojaviti lokaciju na kojoj se nalazi da bi djelatnici Opravilišta iz Belog i Javne ustanove Priroda iz Rijeke mogli promptno reagirati i spasiti supa na najbezbolniji način koji dopušta sama situacija.

Spašen sup s Cresa

Ovom prilikom zahvaljujemo se i ekipi Zip line Beli koji su prenijeli dojavu gospodina Borisa.

Spašeni bjeloglavi sup imena Cres dobro se oporavlja te će zasigurno dobiti još jednu priliku za let i svojim imenom ponijeti dio duha našeg kraja u svoja lutanja Europom i šire.

 

Spašen sup s Cresa