edukativne radionice

Edukativne radionice Centra za posjetitelje Beli

Priroda Novosti

U travnju i svibnju ove godine posjetilo nas je gotovo tisuću učenika osnovnih škola iz raznih dijelova Hrvatske, mnogi od kojih su sudjelovali u edukativnim radionicama koje nudi Centar za posjetitelje Beli. Radionice su bitan dio aktivnosti našeg Centra, koje kroz kreativan te interaktivan pristup prenose znanja o bjeloglavim supovima, njihovoj ulozi u ekosustavu te suživotu s lokalnim stanovništvom.

Edukativne radionice Centra za posjetitelje Beli

Odgojno-obrazovni program upućen je Ministarstvu znanosti i obrazovanja u postupak verifikacije kako bi dobili mišljenje i potvrdu da je sadržaj istog osmišljen u skladu sa smjernicama struke te kako bi ravnateljima i stručnim voditeljima odgojno-obrazovnih ustanova olakšali dostupnost ove „izvannastavne aktivnosti“ s obzirom da ista sadržajem treba biti poveziva s godišnjim planom i programom te ciljevima i aktivnostima školskog kurikuluma.

Edukativne radionice Centra za posjetitelje BeliOdgojno-obrazovni program „Creski orli“ u ponudi je Centra za posjetitelje s oporavilištem za bjeloglave supove Beli, a sastoji se od četiri radionice, osmišljene kako bi se na interaktivan i zabavan način djeci omogućilo usvajanje znanja o bjeloglavim supovima, njihovom zanimljivom načinu života, ugroženosti te nužnosti njihove zaštite i očuvanja. Iako radionice nose isti naziv i sadržaj, razlikuju se u načinu provedbe i metodama rada, ovisno o uzrastu. Radionice su namijenjene osnovnoškolskom uzrastu (za prva tri odgojno-obrazovna ciklusa), odnosno za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole. Osmišljene su za grupe od 10-20 sudionika, te su moguće uz prethodnu najavu i u dogovoru s djelatnicima Centra. Više informacija o Centru i edukativnim programima može se pronaći na https://belivisitorcentre.eu/.

Edukativne radionice Centra za posjetitelje Beli